vwo | havo | vmbo-t

Doe je mee? Zaterdag 16 maart is het NL DOET

Doe je mee? Zaterdag 16 maart is het NL DOET

Wij doen mee!  De Titel van onze klus = Buitenwerkdag in de tuin van de ARH school.

Hartelijk welkom aan de achterzijde van de school! We starten de activiteit om 10:00 uur en gaan zaaien tot 13:00 uur.

Wij hebben onszelf als doel gesteld om leerlingen, onderwijzers, ouders, verzorgers én buurtbewoners meer te betrekken bij de tuin van de Adriaan Ronald Holstsschool. We hebben inmiddels een moestuin en eetbare beplanting toegevoegd aan de bestaande tuin.

Het is onze droom om een eetbare tuin te creëren, waar we sámen de vruchten van plukken. Voor een rijke variëteit aan gezond voedsel hebben we inmiddels ook een aantal bessenstruiken geplant. Dit keer willen we met NL DOET ons richten op het zaaiseizoen en middels een ‘pottenpers’ de zaden in een aarde bakje verwerken… Doe je mee?

Gewenste resultaat*

De school heeft als wens openbaar te zijn voor de buurt, een gezond schoolplein te creëren en een gezond leren eten programma op te zetten. Gezond eten is vers eten (lokaal), van een gezonde bodem. We willen een actieve houding tot de natuur stimuleren. Educatie is een belangrijk middel om dit doel te bereiken. We zijn dit jaar gestart met een nieuwe leerweg tuinbouw en koken. Met ondersteuning van ons tuin team en de biologie docenten willen wij biodiversiteit stimuleren om mens en natuur nadrukkelijker met elkaar te verbinden. Onze tuin dient als een ontmoetingsplek waar we voedsel kunnen vinden en bereiden.

Bijzonderheden

De ingang van de school is aan de Loudelsweg, de tuin bevindt zich aan de achterkant van de school aan de Kloosterlaan. Je kunt je fiets parkeren op het fietsparkeerterrein en aan de zijkant ervan de tuin betreden.

Het is geen overbodige luxe om laarzen of schoeisel aan te trekken die geschikt zijn om in de tuin te werken 🙂